Ford kulcs másolás:

A Ford zárak abban különböznek a többi zártól hogy 6 db kis úgynevezett disc van bennük amit megfelelő szögbe elfordítva nyílik ki az zárszerkezet.

 

 

 A kulcsról röviden:

Speciális adapterrel másolható, de mivel a legtöbb Fordos addig halogatja a másolást míg az teljesen elkopik.

Így a legtöbb esetben csak kód alapján lehet elkészíteni.

A marási kódot le lehet olvasni a kulcsról is a kép alapján is.

 

 

 

 

 

 

Bár a kopott kulcsról a kódot ember legyen a talpán aki le tudja azt olvasni.

 

Mit tegyünk ha egy teljesen kopott leolvashatatlan kulccsal találkozunk?

  1. Hozzám külditek :-).. (Csak vicc volt)
  2. A Fordokhoz adnak egy kis fekete bilétát amin rajta van a kulcs marási kódja.
  3. Ha ez nincs meg az se katasztrófa, lehet megvan még a szervizkönyve az autónak ezekben megtalálható a kód ami alapján rekonstruálható a kulcs.
  4. Ehhez már szükséges némi szakértelem és idő is a zárat szét kell szerelni igy egyesével a disceken lévő kódszám alapján ki lehet olvasni belőle (1-4-ig).

 

Léteznek kód kiolvasók is de ezek beszerzése nehézkes és az áruk az arany árával vetekszik.

 

Ford kulcs másolása készítése:

Több fajta adapter létezik vannak lapon maró  gépekhez ugyan úgy mint a tollas kulcsos gépekhez.

 

Figyelem!!!

 

Az autókulcsoknál 1995-től a sok lopás miatt a gyártók és a biztosítók együttműködésével úgynevezett Transponder technológiát vezettek be ennek lényege hogy a kulcs fejében egy kis jeladó Transponder  található ami indításkor egy jelet küld az autónak ha megegyezik a kód akkor engedi csak az autót elindulni.

Bár ez egy nagyon jó megoldás sok autós nem örül neki mivel nagyon megemeli a kulcsmásolás összegét és sok típust éppen e miatt csak a szervizen keresztül tudja beélesíteni (ami közben elég költséges tud lenni...).

"Kedves kulcsmásoló kollégák  ez elég rossz hír de ez a jövő be kell szerezni egy transponderes másolót is."

 

Itt egy videó róla:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr93034787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walaki01 2011.09.25. 21:50:36

Ez a tarnsponder egyszerűen áthidalható. Ismerős másoltatott a Suzuki Swift Sedan autóhoz egy sima kulcsot, mert az eredeti elkopott. Ha az eredeti kopott és az új másolt, amiben nincs transponder, egy kulcskarikán van, simán indítható az autó.

picker02 2011.09.26. 06:56:30

@Walaki01: Igen ez is egy megoldás hogy mellé teszed csak ha elhagyod és egy van belőle akkor van csak gáz akkor jöhet az autómentő és vihetitek a szervízbe.

Van egy másik megoldás ami elegánsabb kicsit. Létezik olyan nyerskulcs is aminek be lehet építeni a fejébe a régi transpondert igy ugyan úgy tudod használni mint a gyári kulcsot :-) De a lényeg hogy legyen egy működő tartalék kulcsod is ha a másikkal esetleg gond lenne.

Walaki01 2012.12.31. 09:31:03

Üdv!
Volna egy kérdésem. Tudnátok nekem olyan kulcsmásolót mondani, aki a Suzuki kulcsot a kapott kód cimke alapján el tudja készíteni? A gond a következő: A kulcs (mind a 2) olyan mértékben elkopott, hogy már szinte használhatatlan. Akad a zárban és csak nagy nehézségekkel nyitható vele a kocsi. Tehát szerintem a kulcsról, már nem érdemes másolni, hanem a kód cimke alapján kéne kulcsot csinálni.
süti beállítások módosítása